Information om tjänsten


Här visas minnessidor, dödsannonser och begravningar som arrangeras av flertalet begravningsbyråer i Sverige. Det är de anhöriga som tar ställning till vad som ska visas på minnessidorna – dödsannons, minnessida, gåvoförmedling och beställning av blommor.

Om minnessidorna

På minnessidan finns möjlighet att dela minnen, bilder och musik med familj, vänner och andra besökare. Många väljer att skriva några rader, ladda upp en bild eller tända ett ljus för den avlidna. Om du vill skapa en minnessida ska du kontakta den begravningsbyrå som arrangerade begravningen. Minnessidan är en mötesplats där värdighet, etik och engagemang är viktigt. Vi förbehåller oss rätten att ta bort innehåll som kan vara stötande.

Om gåvoförmedlingen

Idag är det vanligt med minnesgåvor i samband med dödsfall. Om det finns önskemål från familjen vart gåvorna ska gå kan det visas på den digitala minnessidan. Mottagaren av gåvan kan vara allt från en lokal organisation till en stor nationell fond.

När någon ger en gåva skapas ett gåvobevis som skickas till både till givaren och till de närstående. Familjen får en lista över alla givare och det totala beloppet. Däremot är inte varje enskild donation och givare inte synlig.

Gåvan betalas med kort och betalningen går via PayEx till vald fond/gåvomottagare. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och garanterar en mycket säker och automatiserad hantering av minnesgåvor. Administrationskostnaden är 5,9% + moms och dras från gåvobeloppet.

Om blomsterbutiken

I blomsterbutiken kan du beställa blommor till de begravningar som arrangeras av Begravningsbyrån.
Du kan också beställa kondoleansblommor som levereras direkt till en privat hemadress.

Betalning

Blommor och kort eller band betalas med kort vid beställning. Ordern skickas direkt till begravningsbyrån eller begravningsbyråns utvalda blomsterhandlare. Som kund får du kvitto och orderbekräftelse via e-post när du har slutfört din betalning. Betalningen sköts av PayEx.